Solceller

Solceller en bra investering

Att förnybara energikällor är bra för miljön vet nog de flesta och att solceller som energikälla är på uppgång har nog fler och fler lagt märke till. 

Visste du att i takt med att priset på de olika delarna i en solcellsanläggning har minskat de senaste åren har solenergi blivit en riktigt lönsam affär för den som installerar en anläggning. 

Solcellerna har lång livslängd så det är en långsiktig  investering men blir redan från första året en bra investering med god avkastning.  Dessutom blir du mer oberoende av elbolagen och deras prissättning. 

Prestanda & Lång Garanti

Är det viktigt för dig med hög prestanda och solida garantier kan vi erbjuda 30 års produkt och effektgaranti samt 5 års full försäkring från tillverkaren.

Vi använder högpresterande glas-glas moduler med högeffekt vilket ger dig en tillförlitlig anläggning som levererar garanterad effekt i många år. Återbetalningen blir något längre men du får en garanterat effektiv anläggning.

 

Prisvärt och Robust

Letar du efter ett prisvärt och robust system har vi system med 25 års garanti och kvalitetsmontage.

Har du ett gynnsamt läge eller vill ha en snabbare återbetalning har vi ett prisvärt och robust alternativ för dig med goda garantier!

En liten guide till solceller

Det finns flera sorters material som används till solceller idag men vanligast på marknaden är celler tillverkade av Polykristalint eller Mono-kristalint kisel.

När det gäller vilken teknik som är ”bättre” eller ”sämre” , måste man säga: lika! Båda teknikerna har sina fördelar och nackdelar. Den praktiska erfarenheten har visat att det är liten skillnad i verklig drift vad gäller avkastningen i watt på poly- eller mono moduler. Vissa svär sig till monotekniken, andra vill av princip endast ha poly-moduler.

Om man vill ha mycket effekt till sitt tak, erbjuder mono moduler en fördel. Men de är också, i sin tur, något dyrare än polykristallina moduler. Med en liten takyta och mycket hög energiörbrukning och därmed en hög självkonsumtion kan mono moduler vara fördelaktigt. Men om du har en relativt låg energiförbrukning och jämförelsevis en stor tillgänglig takyta, är detta inte relevant längre.

Slutligen kan man säga att man kan bortse från de små skillnaderna på det hela taget , båda teknikerna fungerar i stort sätt lika bra. I korthet kan man säga:

– Poly är rektangulär och blå
– Poly är något stabilare i prestanda under lång tid.
– 
Poly förlorar mindre effekt vid upphettning än mono
– Poly är billigare än mono

– Mono är svart och har rundade hörn
– Mono är bättre än poly i svagt ljus
– Monocellerna har mer effekt på samma yta än en polycell